вторник, 22 юни 2010 г.

ВЪЗЛОЖИТЕЛ-ИЗПЪЛНИТЕЛ

Ако някой ден героят на този разказ попадне на него, със сигурност няма да се разпознае. Не защото е толкова тъп, ами защото е клониран.


Краят на работния ден. Влиза Директор на медиен холдинг с мнооого дълго име.

Директор на медиен холдинг с мнооого дълго име към Ведра репортерка с чиста съвест: Утре Общински съветник от гр. Несебърослънчевсветивласград те иска в гр. Несебърослънчевсветивласград.

Ведра репортерка с чиста съвест: Но защо?! Нали миналия месец го обслужихме.

Директор на медиен холдинг с мнооого дълго име: Тръгвате в 8!


Така започна дългата командировка с неясна цел, но с поне ясен поръчител, представляван от Общински съветник от гр. Несебърослънчевсветивласград, наричан по-долу за краткост ВЪЗЛОЖИТЕЛ.

ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ от партия СЛЪНЦЕ, основен, всъщност единствен, конкурент на управляващата партия ЛУНА, която пък е съставена от партия ВЪЛНА, партия ДЪГА и партия ГОРА, се амбицирал да става кмет. От ЛУНА обаче се пригласили за втори мандат.

Тогава ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ се обърнал със зов за помощ към Директор на медиен холдинг с мнооого дълго име, наричан по-долу за краткост ИЗПЪЛНИТЕЛ. И двамата контрактували 21 000 знака, равняващи се на 3 страници за период на изпълнение две седмици. Финансовата обосновка на договора не е ясна на Ведрата репортерка с чиста съвест, наричана по-долу ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ, и точно затова и към днешна дата съвестта й е чиста.

Иначе ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ изглежда добро момче. Даже се обзалагам, че и той е нечий ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ, но тъй като не е тема на това така наречено журналистическо разследване, ще оставим тълкуванията за след изборите.

Разбира се, като всеки един изпълняващ важната длъжност член на морски градски парламент и той притежава хотел. Притежава и грешна Мадона с големи бомби, надлежно представена като „Моята счетоводителка“.

ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има и Ягуар. Ама този е съвсем истински! С кожен салон и система за шофьори-катастрофисти, които изпитват известни затруднения с шопския гараж. Има си и приятели – под формата на съдържател на кюфтерийница, владетел на 10 езика. Сред тях езикът на мулето, на телето и на бичето.

Нямаше да ви занимавам с особеностите на българската разследваща журналистика, ако днес една колежка не ме беше подсетила за този морския бриз като ми разказа как преди време направили заплатите на столичните общински съветници по 200 лв. Сега като се сетя, имало резон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар