събота, 11 септември 2010 г.




The Fan

Животът кротко си тече в първите есенни дни. София се е прибрала от Бургас. На хората им се спи. Лениво си работят, лениво си пият, лениво правят деца. Дори бандюгите са се омързеливили. Знам това, защото Цецо Цветанов не е обявявал акция вече 24 часа.

И медиите се драпат по... тиражите. Така де, Бойко напоследък е станал скучен. И дебел. Не произвежда бисери, страници, фолиа. Само едни динозавърски кости, бъдеща туристическа атракция, откри под Асеновград тези дни, но заряза PR-а им на професионалиста Божо Димитров. Ама и те още не стават за страница пусто, защото никой не ги е виждал, а и лечебните им свойства още са в процес на научно доказване.

Та и аз като колегите лениво изчаквах PR-ът да даде резултат и да дойде мигът, в който Бойко ще се снима до костите, та да пропиша. Лениво си разцъквах в също омързеливия се facebook и аха да задрямам пред коментара на една гражданка, която се разлива от умиление по брадясалата новина за бъдещото отроче на Цецо Цветанов, когато просветлението дойде. - Защо да чакам Бойко да говори нещо на гражданите. Дай да видя какво гражданите говорят на Бойко.

За тези, които още не знаят, министър-председателят на Република България има профил в социалната мрежа. Оказа се обаче, че едни почти 76 000 със сигурност не са наясно, че Бойко не прави разлика между компютър и телевизор, „сиреч” не борави с такъв, „сиреч” няма как да сади пиперо във Фермата. Тези 76 000, съставляващи по същество населението почти на един Перник, изливат душите и гърдите си по стената на премиера с надеждата... не знам с каква надежда, защото вече споменахме, че е безнадеждно. Но все пак, нека те самите разкажат за бляновете си:

Госпожа Ели Дякова, която е госпожа, понеже на профила си го е посочила като семеен статус, непризната варненска поетеса, но с „летяща” душа, в чийто списък с любими изпълнители е и любимият на всички нам Веско Маринов, пише до премиера: „можеш и да ми се обадиш-много си зает знам,но има за какво да поговорим-за да не чувам само ,че пиари си правиш и т.н и т.н -докажи ми го ,много хора ти имат доверие И СЕ НАДЯВАТ! НАДЯВАТ! НАДЕЖДА ИМА ЕДНА! 0887 47 07 26 ЧЕСТНО -НЯМА ДА ГО НАПРАВИШ ,НАЛИ?НО АЗ ЧЕ ЧАКАМ........”.

Абе, госпожа, нали си госпожа, бе!

Попрезрялата госпожица Стефка Балтова, дипломиран психолог с уклон към плешиви мъже, ако съдим по това, че е фен на Тодор Колев, Слави Трифонов и не на последно място, разбира се – на също обезлесения Бойко Борисов, е качила снимка на снимка. Рамкирана. С посланието „На Стефче” и с похотливия поглед на премиера... към обектива.

Диляна Цанова, за която не разполагаме с друга информация освен, че е жена, както би следвало да личи и от името й, както и че съмнително – също е фен на Дългия, е качила само своя снимка. Която няма да коментираме, защото не се нуждае от коментар. Но пък читателят ще има възможност да се докосне до нея някъде по-долу.

И на последно място, защото ако преброим до 76 000 ще си проспим нощта, иде Виктор Стоилов-Паржолан. Също скръндзлив откъм информация за себе си приятел в листата на Бойко, но пък за сметка на това откровен фен на „Кръстника” (на филма, не на книгата). Снимката, която Витя е избрал да сподели с премиера, също не би било редно да коментираме.

Да си призная, малко съм объркана. Излиза, че профилът на facebook приятеля на премиера на република България е събирателно между леля Мария от рекламата на праха за пране, Саманта Джоунс от „Сексът и градът” и Ал Капоне в ранния му период.

За щастие май няма да ми се наложи да преинача тази си теза в един бойкоугоден материал за бойкоугодния ми вестник, защото Цецо току-що се включи и раздвижи медийната скука. При специализирана полицейска операция в РусИ е бил задържан Валери Андиамото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар