понеделник, 13 септември 2010 г.

SMS премиерЪ

Онзи ден Божо Белята каза за шефа, че бил „скръндза”. Пари не давал за медийна любов. Днес пък шефът каза, че парите били важни, любовта не.

Изобщо един такъв диалог се заформи, че се обезпокоих да не си извади обществото погрешно мнение за нашия министър-председател. Да, той не е самолет, не е куршум, а е просто Супермен, но в никакъв случай не е скръндза що се отнася до Любовта.

Любовта на нашия премиер, знаем, е любов към всички. Въпреки лошия генетичния мат’риал, състоящ се от 2 милиона цигани и още толкова изкуфели пенсии, които гласуват за БСП по линия на кебапчето и носталгията, той ги дарява вкупом с гласа и лика си от рано сутрин. От бТВ, през Нова и специалните обръщения към народа чрез агенция „Фокус”, до ежемесечните интервюта, ексклузивно за Мадам В. и читателите на в. „Труд”.

Любовта му. Изразява се в десетки прерязани ленти, поне още толкова разбити бутилки и нахранени с медена пита от личната му ръка девойки в носии. И това, за да имаме магистрала, по която да ходим до перлата в короната - Слънчев бряг и газопровод, който да ни освободи от оковите на руския феодализъм.

Нашият премиер е способен да дарява, защото той сам е надарен. - С рядкото качество да обичаш сам себе си и то по много. Той пита, той се вслушва в съвети, сляпо вярва на народа, дори и народът е приел формата на Румен Петков, който води шейха на Абу Даби да стои „Формула” 1 у нас.

Но най-голямото и масово разпространено чрез мобилните оператори доказателство за всемирната му любов, е дълго бленуваният от всяка репортерица след събитие sms Kak be6e?’. Обикновено позивната намира отклик тутакси, но какво гласи той, можем само да гадаем. Засега се знае само, че историята не помни отритната от премиерската любов колежка.

Тук трябва да вметна, но нека това не се отразява на доброто ви впечатление за въображението на министър-председателя, че наскоро една приятелка ми даде книжка със спомени на приближените на Тодор Живков, посветена естествено на Тодор Живков. Там негов приближен споделя как бай Тошо имал навика след всяко своя публична изява да пита близките си „Как мина?”. Та в този смисъл репотрериците на настоящия премиер могат да се чувстват някак близки нему.

С риск да предизвикам ревност у мнозина, ще ми се да мога да кажа, че единични бройки от пратеничките на редакциите са му свидни и физически освен smsопосредствано. Но уви, не мога. „Да те чука гардероб, а да ти влиза само ключето” е твърде широко разпространено сред дамите от гилдията описание на Любовта, с която ги дарява премиерът.

Защо ви разказвам всичко това ли? Ами защото 1) само така мога да пресека гнусните нападки на опозицията, че министър-председателят оказва натиск върху медиите (поне не и когато не е отгоре) и 2) само така мога да си обясня новината от деня, че министър-председателят е пращал sms-и на обвинения в рекет, сводничество, организиране на престъпна група и т.н. „лоялен гражданин” Алексей Петров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар